گزارش تحلیلی نظرسنجی دیدگاههای معلمان و فعالان تعلیموتربیت به بهانهٔ دیدار رهبری
- تاریخ: ۱۲ خرداد ۱۴۰۴

گزارش تحلیلی نظرسنجی دیدگاههای معلمان و فعالان تعلیموتربیت به بهانهٔ دیدار رهبری
شناخت نگرشها، دیدگاهها و احساسات معلمان، مدیران مدارس و دیگر نقشآفرینان پیرامون نظام تعلیموتربیت برای مواجهه درست در طراحیها و برنامههای کلان حاکمیت از دو منظر امری ضروری است. اول اینکه ظرفیتهای گستردهای در نظرات ذینفعان موجود است که توجه به آنها میتواند شناخت کاملتری از وضعیت نظام تعلیم و تربیت از منظر ایشان بدست آورد. همچنین برای پیادهسازی سیاستها و برنامهها توسط معلمان و دیگر نقشآفرینان، نیاز به همراهی ایشان است که عدم توجه به ادراکات ایشان، موفقیت برنامهها را با چالش روبرو میکند.
بیتالغزل بهعنوان بستری مستقل برای جمعسپاری نظرات فعالان نظام تعلیموتربیت تا کنون با توجه به رخدادها و مسائل نظام تعلیم و تربیت، نظرخواهیهایی را انجام داده است. دو نظرسنجی پیرامون معرفی گزینههای شایسته برای تصدی مسئولیت وزارت آموزشوپرورش، جمعآوری و انتشار دیدگاههای فعالان و صاحبنظران نظام تعلیموتربیت، رسانه و علوم اجتماعی پیرامون نوجوانان و ناآرامیهای پاییز ۱۴۰۱ و نظرسنجی پیرامون وضعیت تعطیلی مکرر مدارس بهعلت ناترازی انرژی از نمونه فعالیتهای «بیتالغزل» بوده است.
دیدار معلمان با مقام معظم رهبری معمولاً هر ساله در اردیبهشتماه برگزار میشود و ایشان در این دیدار به بیان مطالب مهمی پیرامون معلمان و وضعیت نظام آموزشوپرورش میپردازند. در این راستا «بیتالغزل» فراخوانی را برای دریافت نظرات عموم فرهنگیان، صاحبنظران، کارشناسان و فعالان نظام آموزشی برگزار کرد. سوال محوری این نظرسنجی این است که «اگر فرض کنید شما در دیدار سال ۱۴۰۴ فرصت صحبت داشته باشید، چه مواردی را در حضور رهبری مطرح میکنید؟»
مخاطبان در این فراخوان میتوانستند به مسائل آموزش و پرورش از دیدگاه خود اشاره کنند و مطالبشان میتوانست شامل بیان گزارشی از وضعیت نظام آموزش و پرورش، بیان مسئله و مشکل، بیان ایده و راهکاری پیرامون مشکلات، بیان تجربهای مهم و یا اشاره به وضعیت آینده آموزش و پرورش باشد.
این نظرسنجی از تاریخ ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ بهصورت عمومی در شبکههای اجتماعی بیتالغزل و رسانههای خبری منعکس شد. همچنین به طور مشخص با همکاری سامانه شاد، فراخوان این نظرسنجی در این بستر برای تمامی معلمان ارسال شد.
در مجموع با پایان مهلت فراخوان، ۲۷۰۴ پاسخ معتبر از معلمان و دیگر نقشآفرینان نظام آموزشوپرورش شامل ۹ دسته معلم یا مربی، مدیر مدرسه، مدیر یا کارشناس آموزشوپرورش، دانشجو معلم، استاد حوزه یا دانشگاه، پژوهشگر تعلیموتربیت، فعال فرهنگی و اجتماعی، ولی دانشآموز و سایر در این نظرسنجی دریافت شد.
هدف این گزارش، ارائه تحلیلهایی کلنگر از این نظرسنجی است.
تحلیل نتایج این نظرسنجی که در ادامه میآید بر اساس دادههای حاصل از نظرات معلمان و دیگر نقشآفرینان نظام تعلیم و تربیت و توسط هوش مصنوعی تولید شده است. این نتایج، نظرات «بیتالغزل» نبوده و «بیتالغزل» صرفا پلتفرمی برای جمعآوری و انعکاس این نظرات بوده است.
سلام
تشکر از کارهای خوب پژوهشی ، اینکار می بایست راهبرد و راهکار مشخص و شفافی را برای بهبود و تعالی آموزش ک پرورش ترسیم می کرد خلاصه گزارش و راهبرد و راهکار تقدیم رهبری می شد تا در جهت گیری بیانات و نیز در بیان سیاست های کلان از آورده این پژوهش استفاده می شد
با تشکر باهو
بابت ایجاد این نظرسنجی سپاس گذاریم. به نظر من تحلیل ها کاملا مطابق با واقعیت بود.